Nieuws Limburg Ex-Philips Hasselt weet omzet te verdubbelen

Ex-Philips Hasselt weet omzet te verdubbelen

Ex-Philips Hasselt weet omzet te verdubbelen

Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar… Bij elektronicaproducent Jabil Circuit Belgium, gelegen op de oude Philipssite in Kiewit, waar in 2010 de omzet voor het eerst in 5 jaar was toegenomen, leren de zopas gepubliceerde cijfers dat deze omzet het jaar nadien meer dan verdubbeld is. Waar het bedrijf in 2010 voor 12,7 miljoen euro verkocht, liep dit een jaar later op tot 26,5 miljoen. Euforie, tromgeroffel…

De onderste lijn oogt evenwel minder fraai. Na een verlies van 2,5 miljoen euro, moest nu zelfs 2,8 miljoen euro worden bijgepast. Jabil is in handen van Amerikaanse investeerders, die de negatieve resultaten blijven opstapelen voor de Belgische vestiging. Ter verschoning dient wel te worden aangebracht dat de verhoogde kosten vooral te maken hebben met de loonproblematiek. Het aanwerven van 18 extra medewerkers in het laatste jaar, is daar niet vreemd aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.