Nieuws Limburg Ex-prof Danny Boffin failliet verklaard

Ex-prof Danny Boffin failliet verklaard

Ex-prof Danny Boffin failliet verklaard

De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft het persoonlijk faillissement uitgesproken van Danny Boffin (47), de voormalige Rode Duivel en oud-voetballer van Sint-Truiden, Club Luik, Anderlecht, het Franse Metz en Standard. De schuldvorderingen kunnen tot 20 oktober ingediend worden.

Tijdens de behandeling van een strafzaak door de correctionele rechtbank van Hasselt in 2007 was al gebleken dat Boffin in een collectieve schuldenregeling zat. Met zijn inkomsten als zeer verdienstelijk voetballer had hij geïnvesteerd in vastgoedprojecten, maar die investeringen liepen faliekant af.

De rechtbank verleende hem in mei 2007 opschorting van straf in een dossier van verduistering. Hij had een Mercedes, waarvoor hij nog 31.000 euro moest afbetalen, verkocht voor 45.000 euro.

Volgens zijn raadsman op het proces vijf jaar geleden bedroeg zijn schuldenberg begin 2005 bij 26 schuldeisers bijna een half miljoen euro. Naast de foutgelopen investeringen in vastgoedprojecten had hij in het verleden ook een Japanse manager, die hem geld afgetroggeld had. Aan de opschorting werden indertijd voorwaarden gekoppeld. Hij moest in budgetbegeleiding blijven en zijn werk behouden. Intussen is Boffin als assistent-coach aan de slag bij tweedeklasser Sint-Truiden, zijn club van herkomst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.