Nieuws Limburg Ex-vakbondsleider wordt nu bedrijfsmanager

Ex-vakbondsleider wordt nu bedrijfsmanager

Ex-vakbondsleider wordt nu bedrijfsmanager

Jean-Claude Van Rode (60), gewezen voorzitter van ABVV Limburg, heeft zijn brugpensioen in de kast opgeborgen om opnieuw een job op te nemen. Van Rode wordt kantoormanager bij Adlex, het tweede grootste advocatenkantoor van Limburg. De voormalige topman van de socialistische bond was sinds 2009 met brugpensioen en gaf de fakkel door aan Bart Henckaerts. Nu gaat hij een kmo aansturen. “Zo eigenaardig is dat niet,” zegt Van Rode. “Als voorzitter van ABVV Limburg was ik in feite al manager van een uit de kluiten gewassen kmo.”

Vennoot Leo Panis (60) van Adlex is maar wat blij met de komst van Van Rode. “Meestal wordt bij groeiende advocatenbureaus een advocaat-vennoot aangesteld als managing partner. Ik heb dat lange tijd tussen de soep en de patatten gedaan,” zegt de mede-oprichter van het kantoor. “Maar dat werkte niet. Ik kende Jean-Claude al langer van bij het bestuur van KRC Genk (beiden zijn erebestuurder bij de Genkse club, red). Jean-Claude beantwoordt perfect aan het profiel dat wij zochten: een people manager met natuurlijk gezag, maar met de nodige tact om zich tussen advocaten te laten gelden. Het is een erg delicate opdracht,” beseft Leo Panis.

Van Rode gaat halftijds aan de slag bij Adlex. Hij krijgt als manager de leiding over een ploeg van 36 mensen: zeven advocaten-vennoten, 17 advocaten en 12 administratieve medewerkers. “Die kunnen zich nu vooral concentreren op hun juridische dossiers,” zegt Van Rode. Voorlopig wil hij er drie tot vier jaar aan de kar trekken.

De rest van de tijd heeft Van Rode dan nog vrij voor zijn andere mandaten. Zo is hij nog altijd raadsheer bij het arbeidshof in Hasselt, ondervoorzitter van LRM en voorzitter van de Football + Foundation, het maatschappelijk project van de Belgische Voetbalbond.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.