Nieuws Limburg Experiment: printbare zonnecellen

Experiment: printbare zonnecellen

Experiment: printbare zonnecellen

De Limburgse bedrijven Futech/Ilumen en Burocad gaan samen de mogelijkheden onderzoeken om zonnecellen te printen. De samenwerking vloeit voort uit een uniek netwerk van ondernemers dat door Unizo Limburg is opgezet.

Met Lumoza bestond vroeger al een spin-off van de UHasselt die de technologie van lichtgevende zonnecellen uit een printer kon laten rollen. Er werden minuscule cellen op zonne-energie gedrukt, die in toepassingen als reclamefolders en displays werden geprint om automatisch een lichtgevend effect te genereren.

Het is deze technologie die door Futech en Ilumen, twee bedrijven actief in zonne-energie, zal verfijnd worden. CEO Ismaël Ben-Al-Lal gaat hiervoor in zee met Burocad, de digitale drukkerij van Mieke Neven uit Peer. Het experiment onder de werktitel ‘lumineuze lama’s’, kan uitmonden in de ontwikkeling van een alledaagspermanent aanbod met internationale marktwaarde.

Ook andere ondernemers uit de G-100 werkgroepen van Unizo Limburg zetten mee de schouders onder het project. Zo bekijkt Frederick Jacobs, CEO van Secury360 en Visuatech de mogelijkheden om de technologie in te zetten als waarschuwingssignaal voor veiligheidstoepassingen. Wordt vervolgd!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.