Nieuws Limburg Expo in Genk leidt tot populaire design-objecten

Expo in Genk leidt tot populaire design-objecten

Expo in Genk leidt tot populaire design-objecten

In de gebouwen van C-Mine in Genk is zopas de expo The Make Way geopend. Het gaat om producten die door designers worden ontworpen op vraag van het grote publiek. Valt het ontwerp in de smaak, dan wordt een lokale fabrikant gezocht om het op grote schaal te produceren.

the make way MookumThe Make Way is een concept van het jonge bedrijfje Mookum, dat jonge ontwerpers een kans wil geven om hun creaties in massa te laten produceren. “Het begint met een uitdaging die het grote publiek kan lanceren op ons webplatform,” legt Gert Gijbels van Mookum uit. “Dat kan bijvoorbeeld een meubel zijn, maar even goed een kartonnen product dat moet dienen om tijdens muziekfestivals op te zitten. Een gemeenschap van bedrijven en creatievelingen kan op de uitdaging ingaan en een prototype hiervan ontwerpen. Als er veel mensen zijn die dit product tof vinden, zoeken wij bij Mookum een producent om het daadwerkelijk op de markt te brengen. Het is een systeem van crowdsourcing, waarbij het grote publiek dus aan de basis ligt van hippe, creatieve ontwerpen. Voor de betrokken designers is het een manier om hun idee in productie te brengen, zonder dat ze zelf grote risico’s moeten nemen.”

De stad Genk, die het project steunt, roept het publiek tevens op om tijdens de expo nieuwe ideeën te lanceren. Dit kan nog tot en met 15 juli. De 3 beste uitdagingen die geformuleerd worden, zullen via Mookum aan de creatievelingen worden voorgelegd voor uitwerking.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.