Nieuws Limburg Export en autoverkoop houden Limburgse economie recht

Export en autoverkoop houden Limburgse economie recht

Export en autoverkoop houden Limburgse economie recht

We zitten nog steeds op de hoogste economische golf sinds 2007. De Limburgse bedrijven presteerden in 10 jaar tijd nooit beter, zo blijkt uit de Conjunctuurbarometer van Voka Limburg. De niet-residentiële bouw (bedrijfsprojecten, openbare gebouwen en infrastructuur) zorgen net zoals de export en de autosector voor de aanhoudende hausse.

Toch lijkt er een periode van stagnatie en lichte achteruitgang op komt. De residentiële bouw, het toerisme (normaal na de zomer) en de werkloosheid presteren minder goed. Een algemene economische terugval is onvermijdbaar.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg, reageert voorzichtig positief: “De intensiteit van de terugval in onze conjunctuurbarometer vlakt verder uit. Op korte termijn verwachten we dus geen grote neerwaartse spiraal. Toch moeten we voorzichtig zijn en niet te euforisch worden, want enig vooruitzicht op een nieuwe opwaartse trend is evenmin aan de orde. De Limburgse economie hangt sterk af van de export en het is nog even koffiedik kijken of we enkel van een tijdelijke dip kunnen spreken.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.