Nieuws Limburg Export en toerisme houden ons hoofd boven water

Export en toerisme houden ons hoofd boven water

Export en toerisme houden ons hoofd boven water

De neerwaartse trend die zich sinds begin januari in onze conjunctuur voordoet, is afgezwakt. Sterke prestaties van de exporterende bedrijven en de toeristische faciliteiten zorgen ervoor dat Limburg mooi overeind blijft. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurbarometer van Voka Limburg.

Naast de export en het toerisme presteert ook de automobielsector goed. In de bouw lijkt een krimp op middellange termijn onafwendbaar, aldus Voka Limburg. De werkloosheid blijft nog steeds onder het niveau van vorig jaar.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg, reageert voorzichtig positief: “De lente is net in het land en een aantal sectoren zitten duidelijk in de bloei. Het is belangrijk dat een mogelijke krimp die we verwachten in andere sectoren, door de sterkhouders kan worden opgevangen. De huidige terugval is in vergelijking met vorige maand minder steil, dus we zijn goed bezig. Onze ondernemers zorgen voor een daling van de werkloosheid. We benadrukten vorige week dan ook nog eens dat ook de regering haar afspraken moeten nakomen, zoals de beloofde verlaging van de vennootschapsbelasting. De indexsprong en de taxshift hebben hun meerwaarde aangetoond, maar echt scoren in de tweede helft van deze regeerperiode, zit er precies niet meer in.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.