Nieuws Limburg Exportprijs als eerbetoon aan Mark Decat

Exportprijs als eerbetoon aan Mark Decat

Exportprijs als eerbetoon aan Mark Decat

Voka Limburg heeft de bedrijven bekendgemaakt die het afgelopen jaar hebben geschitterd op vlak van hun exportprestaties. Verdeeld over 3 categorieën werden Nitto Belgium (Genk), IndigoCare (Beringen) en Tadblu (Genk) tot winnaars uitgeroepen. IndigoCare is de afdeling van telecomgroep Essec-BNS, die werd opgericht door de onlangs overleden Mark Decat: een postuum eresaluut!

Met de exportprijzen wil Voka Limburg bedrijven belonen voor hun uitstekende exportresultaten en -strategie.

In de categorie grote ondernemingen ging Nitto Belgium met de award lopen. “Ondanks de zware klappen die de automotive-sector in covid-tijden kreeg, heeft Nitto Belgium zich weten te handhaven in termen van omzet, maar ook export. 96% van hun omzet gaat naar het buitenland. Zij tonen zich zeer innovatief en klaar voor de toekomst.”

In de groep van de kleine en middelgrote ondernemingen ging de prijs naar het Beringse IndigoCare. “Dit bedrijf heeft een radicaal andere oplossing gecreëerd in de markt van de verpleegoproepsystemen”, becommentarieert de jury. “In het afgelopen jaar steeg hun exportaandeel in omzet met 25%. We zullen er nog veel van horen.” Een woord van eer ging bij de uitreiking uit naar de onlangs overleden oprichter van IndigoCare, Mark Decat, wiens passie en gedrevenheid de basis vormden voor dit schitterende bedrijf.

Bij de jonge, beloftevolle exporteurs was de award voor het Genkse Tadblu, een producent van herinneringssieraden. Deze nieuwkomer op de internationale uitvaartmarkt brak door in 2018. Het begon vijf jaar geleden allemaal in de Genkse huiskamer van Patrick Lachapelle en Cynthia Buschman. “In het afgelopen jaar konden zij een verdubbeling realiseren in het aandeel export namelijk 60% van hun omzet.” Goed voor de Award Young Export Potential.

“De drie winnaars tonen het potentieel van het buitenland en maken onze provincie sterker dankzij hun exportresultaten”, zegt Voka-voorzitter Karin Van De Velde, tot slot. “Zelfs in woelige tijden blijft export een noodzaak. Daar veranderen de coronacrisis, de Brexit of de stijgende energieprijzen niets aan. Wie slim is, kijkt naar de wereld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.