Creneau tekent Cordaat on the Beach
Niet ter zee of in de lucht, maar Terland zal de horeca-hotspot heten van het nagelnieuwe Terhills Resort in Dilsen-Stokkem.… Lees meer
De vennootschap Exquisa in Hasselt, destijds bekendgeraakt door het VTM-programma Mijn Restaurant, is donderdagmorgen door de handelsrechter in Hasselt failliet verklaard. ‘Lady Chef of the Year’ Yanaïka Skryszkowiak had al eerder bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Bedoeling is wel dat een nieuwe bvba de activiteiten zal verderzetten in het pand dat Exquisa momenteel verbouwt aan het Hasseltse Leopoldplein.
Exquisa in de Meldertstraat haalde destijds de finale van de eerste editie van Mijn Restaurant, maar moest de duimen leggen voor het Leuvense restaurant d’Hoogeschool, dat intussen ook failliet is. Het was destijds nog toegestaan dat ook verliezende restaurants konden open blijven, en dat deed Exquisa aanvankelijk met veel succes. Een liefdesbreuk tussen chef-kok Yanaïka en haar partner Stéphanie Deveux brachten daar geen verandering in.
Toen het huurcontract in de Melderstraat afliep, en de omzet ook in dalende lijn was, ging Yanaïka op zoek naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden aan het Leopoldplein, in de buurt van The Century. Stephanie, die nog steeds mede-zaakvoerder was van de vennootschap, zou eerst wel, en dan weer niet mee verhuizen. Maar vergunnings- en bouwperikelen gooiden roet in het eten. Bovendien hapte een forse boete wegens zwartwerk een groot stuk uit de inkomsten. Boekjaar 2010 sloot af met een verlies van 67.000 euro en ook in 2011 kwam er geen kentering. Yanaïka vroeg dan ook bescherming tegen schuldeisers via de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen. Die gunstmaatregel liep medio januari af, waarop de chef de handdoek in de ring gooide. Het zopas uitgesproken faillissement is dus een logisch gevolg.
Doorstart
Exquisa wil echter na het faillissement een doorstart maken op dezelfde locatie. Yanaïka heeft naar eigen zeggen een investeerder gevonden, die met een nieuwe vennootschap het restaurant wil verderzetten als het pand aan het Leopoldplein helemaal klaar is. De voormalige Lady Chef of the Year heeft geen ambitie meer om nog zaakvoerder te zijn, maar ze wil wel achter het fornuis van de nieuwe Exquisa blijven staan. Tot het zover is, vult ze haar dagen als verkoopster in een tatoo-shop.
Niet ter zee of in de lucht, maar Terland zal de horeca-hotspot heten van het nagelnieuwe Terhills Resort in Dilsen-Stokkem.… Lees meer
Ondanks de sluiting van de horeca wil Ralf Berendsen, chef van 2-sterrenrestaurant La Source in La Butte aux Bois, niet… Lees meer
Hoe zou het zijn met... chef Danny Vanderhoven? Goed nieuws! Na een tijdje sterren te zien is hij na een… Lees meer
Donderdag is zittingsdag voor de Ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Hasselt. En daar werden in tegenstelling tot vorige week, opnieuw een aantal… Lees meer
Ben Bijnens is de nieuwe VP Operations - General Manager van Coca-Cola in Noord-Europa. De Wellenaar is niet de eerste… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen