Nieuws Limburg Eyckmans ruilt Voka voor softwarehuis

Eyckmans ruilt Voka voor softwarehuis

Eyckmans ruilt Voka voor softwarehuis

Director OT-Pro, dat staat op het nieuwe naamkaartje van Ingrid Eyckmans, de voorbije 12 jaar actief als Senior Coordinator Partnerships en Community Vastgoed bij Voka Limburg. OT-Pro is een nieuwe organisatie die in heel Europa een uniek softwarepakket voor ergotherapeuten aan de man gaat brengen.

Het verhaal begon bij de opleiding Ergotherapie aan Hogeschool PXL, waar een digitale tool werd ontwikkeld om studenten optimaal op te volgen tijdens hun praktijkstages: H-OPP (Hasselt Occupational Performance Profile). Op basis van de ingevoerde parameters werd hiermee een output gegenereerd rond de therapie en interventies bij de betrokken patiënten.

Deze didactische tool bleek tevens een uitstekend instrument om professionele ergotherapeuten bij te staan in de begeleiding naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid van hun patiënten. De licentie van een commerciële versie werd door PXL, na een marktvergelijking, toegewezen aan Q-Top, het bedrijf van ondernemer Etienne Custermans. Die maakt momenteel al furore met software voor kinesitherapeuten, en voegt aan zijn aanbod nu dus ook een pakket voor ergotherapeuten toe.

Dat zal onder de naam OT Pro (Occupational Therapy of OT is de Engelstalige benaming voor ergotherapie) in de markt worden gezet door Ingrid Eyckmans, die na een carrière van 12 jaar bij Voka Limburg, een totaal andere weg ingaat.

“Je krijgt niet elke dag de kans om mee aan de wieg te staan van een ambitieus internationaal project”, aldus Ingrid Eyckmans. “Dit is het moment om te springen. Dit product is onontgonnen terrein in heel Europa. Nu snel schakelen is de enige optie. Het is precies de uitdaging die ik zocht”, besluit de immer goedlachse professional, die tot slot haar vorige werkgever Voka Limburg bedankt voor alle kansen die ze er kreeg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.