Nieuws Limburg Fabrieken van Hasseltse bedrijfsleider blijken luchtkastelen

Fabrieken van Hasseltse bedrijfsleider blijken luchtkastelen

Fabrieken van Hasseltse bedrijfsleider blijken luchtkastelen

De eigenaar en zaakvoerder van het recent failliet verklaarde bedrijf Novevita in Hasselt, die in 2013 grootste plannen aankondigde voor de bouw van een fabriek voor de productie van tagatose, heeft nog wel vaker prestigieuze bouwprojecten aangekondigd die uiteindelijk werden afgeblazen. In Spanje zijn er diverse zakenrelaties van Christian Vastenavond die zich belazerd voelen en hem voor de rechter willen brengen.

vastenavondChristian Vastenavond vertelde destijds aan onze redactie (lees artikel) zo’n 8,5 miljoen euro vrij te maken voor een productie-unit voor tagatose in Beveren. Een 30-tal gevangenen zou er worden ingeschakeld. Maar de plannen gingen niet door. Novevita werd zelfs failliet verklaard.

Uit documenten die we via juridische weg ontvingen, blijkt dat Vastenavond daarmee niet aan zijn proefstuk toe was. Begin jaren 2000 kondigde hij een flinke investering aan in de Zuid-Spaanse stad Lebrija, nabij Sevilla. Daar zou een fabriek voor de productie van chocolade en koekjes worden gebouwd. Er waren al subsidies uitgekeerd en een 50-tal werknemers in dienst genomen. Toen het bouwbedrijf niet alle centen kreeg, en bovendien de machines spoorloos waren verdwenen, werd tegen Vastenavond een Europees aanhoudingsmandaat uitgevaardigd op beschuldiging van fraude.

Vreemd genoeg gebeurde enkele jaren later net hetzelfde in de Catalaanse stad Suria. Ook daar zouden Vastenavond en zijn partners een nieuwe fabriek bouwen, deze keer voor voedingssuplementen. Van de 30 jobs die er beloofd waren, en van de investering van 10,6 miljoen, kwam niets in huis. Vastenavond kwam daarna terug naar België, en werkte een tijdje samen met de firma Damhert in Heusden-Zolder. Daar zegden ze hem echter snel de wacht aan omwille van zijn niet-realistische plannen. Maar ook op eigen kracht lukte het hem dus niet om een nieuwe fabriek uit de grond te stampen…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.