Nieuws Limburg Facil (Genk) bouwt nieuwe vestiging in China

Facil (Genk) bouwt nieuwe vestiging in China

Facil (Genk) bouwt nieuwe vestiging in China

De Genkse industriële onderneming Facil& Cie, waar schroeven, bouten, clipsen en andere bevestigingsmaterialen worden toegeleverd aan de auto-industrie, is op dit moment bezig met een vestiging op te starten in China. “We hebben er orders binnen voor Volvo Trucks en Qoros (foto), een nieuw Chinees automerk dat haar wagens ook op de Europese markt zal brengen,” zegt René Achten, CEO van Facil. In de stad Zhengzhou zullen begin april, als de eerste bestellingen moeten gemaakt worden, een 10 tot 15 mensen aan de slag zijn. De supervisie gebeurt door een Belgische ingenieur.

USA
qorosRené Achten weet nu al dat het niet bij die ene vestiging in Azië zal blijven. “We volgen Volvo Trucks overal waar ze nieuwe capaciteit nodig hebben. Na China volgen India, Thailand en Japan. We hebben dus nog aardig wat uitdagingen voor de boeg… We zetten onze globale expansie verder, wat ook al in 2012 gebeurde met een overname in de VS.”

230 miljoen
Facil heeft intussen ook te lijden onder de aangekondigde sluiting van Ford Genk. Het bedrijf is er immers de enige leverancier van schroeven, bouten, enzovoort. Een 50-tal mensen zullen betrokken zijn als Ford het slot op de poort hangt. “Men spreekt wel eens van de 4 toeleveringsbedrijven van Ford, maar als wij hen geen materialen leveren, zullen er evenmin veel auto’s worden gemaakt,” aldus Achten. Facil, waar in totaal zo’n 350 mensen werken, wil dit verlies zoveel mogelijk opvangen met nieuwe opdrachten. De groep haalde in 2011 nog een omzet van 230 miljoen euro, waarmee ze tot de 20 grootste ondernemingen in Limburg behoort.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.