Nieuws Limburg Failliet Voerens hotel bijna in Chinese handen

Failliet Voerens hotel bijna in Chinese handen

Failliet Voerens hotel bijna in Chinese handen

Readen Holding Corp., een investeringsmaatschappij die gesteund wordt door Chinezen, heeft een bod uitgebracht om het zopas failliet verklaarde kasteeldomein Altembrouck in Voeren over te nemen. De Chinezen hebben hun zinnen gezet op Europese horecazaken, en zijn bereid een aanzienlijk bedrag vrij te maken voor de doorstart van Altembrouck. Naast het onroerend goed moet dan ook nog het handelsfonds worden overgenomen. Wim Claessen, de eigenaar van Altembrouck (foto), die vroeger zijn kapitaal onder meer vergaarde bij TV Limburg Nederland, maakt zich sterk dat deze overnemers de deal kunnen beklinken.

Claessen zelf legt de oorzaak van zijn faillissement bij de Belgische overheid: “De Belgische belastingdiensten bleven zich verzetten tegen ons herstelplan en andere overheidsdiensten bleven ons belagen met telkens weer nieuwe inspecties en controles. Tegen gemaakte afspraken in werd zelfs gedreigd met het niet verlenen van vergunningen, ondanks het feit dat wij volledig in orde waren met de eerder opgelegde voorschriften.”

Dat alles verklaart nochtans niet de put van vele miljoenen. Bij de bank werden de leningen niet afgelost volgens schema en de achterstand bij de RSZ was danig opgelopen.

De kandidaat-kopers moeten nu gaan onderhandelen met de curatoren die door de rechtbank van Tongeren zijn aangesteld (Roger Miguet en Lode Cuypers). Zij zien tevens toe op de continuïteit van de exploitatie (Altembrouck blijft gewoon open) en hebben tijdelijk de contracten overgenomen van het 14-koppig team dat in Voeren werkt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.