Nieuws Limburg Faling in Hasselt: 13 miljoen door neus geboord

Faling in Hasselt: 13 miljoen door neus geboord

Faling in Hasselt: 13 miljoen door neus geboord

IrisPact, een erg ambitieus, jong technologiebedrijf uit Hasselt (Corda Campus), werd donderdag failliet verklaard. Erg jammer, want de onderneming stond op de rand van de grote internationale doorbraak. IrisPact heeft een technologie ontwikkeld waarmee de gegevens en de privacy beschermd worden van 2 partijen die met elkaar transacties doen via internet. Een soort veilige, digitale handdruk, zeg maar. Amerikaanse investeerders hadden eind vorig jaar maar liefst 13 miljoen euro beloofd om IrisPact internationaal te lanceren. Enige voorwaarde was dat het patent van de technologie op naam van het bedrijf zou komen te staan. En daar lag het kalf gebonden.

Bruno Segers 2Want de overdracht van het patent naar het bedrijf veroorzaakte een dispuut tussen de stichters-aandeelhouders. CEO Bruno Segers (vroeger bij RealDolmen en Microsoft, zie foto) gooide 1,5 maand geleden de handdoek in de ring omdat het patent niet snel genoeg overging van mede-aandeelhouder en stichter Luc Buntinx naar de vennootschap. Daardoor dreigden de Amerikanen af te haken.

Luc Buntinx zelf, die ook medestichter is van onder meer (het ook faiiliet verklaarde) Navitell, Mobile Vikings en District Live, zegt dat juist door het opstappen van Segers de deal met de Amerikaanse investeerders vertraging heeft opgelopen. En dat terwijl er volgens Buntinx al sinds eind februari een akkoord was over de overdracht van het patent.

Wat er ook van zij, het kaartenhuisje is door het faillissement helemaal in elkaar gezakt. De deadlines hebben elkaar nipt doorkruist. Het valt te hopen dat de technologie alsnog in een andere constructie kan leiden tot een beloftevol bedrijf met de nodige tewerkstelling.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.