Nieuws Limburg Falingen in Limburg: 11% minder dan vorig jaar

Falingen in Limburg: 11% minder dan vorig jaar

Falingen in Limburg: 11% minder dan vorig jaar

Van 1 januari tot 31 oktober waren er 9.373 faillissementen. Dit is een daling van 8,5% tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen werden er nog 10.240 faillissementen opgetekend. In oktober alleen gingen er 1.057 bedrijven failliet. Dat is 18,6% minder dan vorig jaar. Het hoogste aantal faillissementen doet zich nog steeds voor in de bouw en in de horeca. In beide sectoren is er wel een daling vast te stellen (-3% in de bouw en -9% in de horeca). Dat alles blijkt uit cijfers van Graydon Belgium.

De bvba’s en de bedrijven die tussen 5 en 9 jaar actief zijn, zien het aantal falingen het sterkst achteruitgaan.

Opvallend zijn de regionale verschillen. In Wallonië stijgt het aantal falingen immers nog steeds. Dat uit zich ook in het aantal gesneuvelde jobs. Waar in Vlaanderen er 15% minder jobs verloren gingen bij falingen, waren er dat in Wallonië 10% meer.

In Vlaanderen stellen we in relatieve cijfers de sterkste daling vast in Oost-Vlaanderen (-16,05%), gevolgd door Limburg met 10,95% minder faillissementen (667 tegenover 749). Het is voor het eerst sinds 2007 dat het aantal falingen bij ons terugloopt in de maand oktober. Bij de grootste falingen van ons land in 2014, staan de Limburgse dossiers van RSB (Tessenderlo), Frasi (uit Herstal, maar adres in Sint-Truiden), Delicatesse Catering (Genk) en Prisma Dienstverlening (Kinrooi).

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.