Nieuws Limburg Familie dempt put van Nicky Vankets

Familie dempt put van Nicky Vankets

Familie dempt put van Nicky Vankets

De inkt van het bericht over de financiële moeilijkheden van de vennootschap Mathyro rond ontwerper Nicky Vankets, was nog niet droog, of de familie Vankets heeft al extra geld in het bedrijf gestopt. Dat blijkt uit een bericht in het Staatsblad van gisteren. Het Belang van Limburg schreef donderdag dat het bedrijf Mathyro virtueel failliet was met een schuldenberg van 2,7 miljoen euro en een opgestapeld verlies van 960.000 euro over het boekjaar 2011 (dat eindigt op 31 maart). Gedelegeerd bestuurder Marie-Claire Mantels van Mathyro suggereerde daarbij al dat er stappen werden ondernomen om de scheve situatie recht te trekken.

Kapitaalsverhoging
Donderdag zelf werd de daad bij het woord gevoegd. Vader Erwin Vankets stopt via een kapitaalsverhoging 750.000 euro vers geld in het bedrijf. Dat moet vooral dienen om de opgebouwde verliezen aan te zuiveren, zo blijkt uit de akte die verscheen in Belgisch Staatsblad. Dat wordt ook bevestigd in een reactie door Nicky Vankets zelf. Volgens hem is daarmee de precaire situatie van het bedrijf rechtgezet.

Joyce De Troch
Over het dispuut met Joyce De Troch en haar bvba Enjoy zegt Nicky Vankets nog dat factuur van Enjoy blijft openstaan omdat De Troch “weigert de nodige transparantie te geven en weigert een persoonlijk ontvangen betaling in rekening te brengen. Ook de door haar aangerekende vergoeding is niet in overeenstemming met eerdere afspraken”, aldus nog Nicky Vankets.

De ontwerper voegt er nog aan toe dat De Troch is uitgenodigd om de zaak in der minne te regelen, maar dat zij op dat verzoek nog niet heeft gereageerd.

Ondertussen laat E&R Wedding and Fashion in Beverlo, detailhandel in feest- en huwelijkskleding, weten dat het bedrijf al vele jaren geen binding meer heeft met Mathyro, “behalve dan dat Nicky Vankets één van de ruim honderd leveranciers van ons bedrijf is”, aldus de bedrijfsleiding van E&R.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.