Nieuws Limburg Familie Schelfhout haalt financiële partner aan boord

Familie Schelfhout haalt financiële partner aan boord

Familie Schelfhout haalt financiële partner aan boord

Het Opglabbeekse bedrijf Diresco, 15 jaar geleden opgericht door Chris Schelfhout en zijn zoon Dirk, heeft met de holding Creafund een nieuwe aandeelhouder binnengehaald. Ook het management is mee in het kapitaal gestapt om de producten van Diresco tot een internationaal succes te doen uitgroeien.

Diresco is marktleider in de productie van materialen in kwartscomposiet voor keukenbladen, badkamer- en wandbekleding. Het familiebedrijf boekte afgelopen jaar een omzet van 22 miljoen euro en een bruto bedrijfswinst (ebitda) van ongeveer 5 miljoen euro.

Het succes is recent nog sterk toegenomen omdat Diresco zijn producten behandelt met een speciale hars, die verkleuring, vorst, corrosie en vocht tegengaat. Ook in het buitenland is de belangstelling groot, maar om daar het ijzer te smeden als het heet is, kan Diresco vers kapitaal en expertise goed gebruiken. Vandaar de zoektocht naar een nieuwe financiële parter.

Die is nu gevonden, met name de Vlaamse holding Creafund. Ook het management van Diresco (o.a. Jos Bongers) stapt mee in het kapitaal. De familiale aandeelhouders maken van de operatie gebruik om een interne herschikking door te voeren. Stichter Chris Schelfhout heeft aangegeven zijn operationele taken af te bouwen en ruimte te maken voor de ambities van zijn zoon Dirk.

“Voor mij was het heel belangrijk dat Dirk zijn ding kon blijven doen en ik met een gerust hart kan gaan afbouwen”, reageert Chris Schelfhout. “De continuïteit van Diresco is nu gegarandeerd, zowel op niveau van management als financieel. Vandaag kan ik met fierheid zeggen dat er een professioneel team staat om de toekomst van het bedrijf veilig te verzekeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.