Nieuws Limburg Familie Vanstraelen verkoopt Alva Verse Vruchten

Familie Vanstraelen verkoopt Alva Verse Vruchten

Familie Vanstraelen verkoopt Alva Verse Vruchten

Alva Verse Vruchten in Hasselt (thans Eden genaamd) is overgenomen. De koper is sectorgenoot William De Witte en zijn partner Joke Van Doorne uit Waasmunster. Via de overkoepelende vennootschap Coccinelle zijn zij één van de grotere leveranciers van groenten en fruit in ons land. Ze beleveren vooral supermarktketens, maar ook kleinere buurtwinkels. Coccinelle staat tevens bekend als verwerker en importeur van fruit, onder meer van Chiquita-bananen en Zespri-kiwi’s. In 2007 werd de groep verder uitgebouwd door de overname van het Waalse Thiry, waardoor Coccinelle nu in het hele land actief is. De groep opereert vanuit Sint-Katelijne-Waver, waar de veiling te vinden is.

rauwkost Eden AlvaDe overname betekent dat de familie Vanstraelen bestuursmatig, maar niet operationeel, uit het bedrijf verdwijnt. De 6 familieleden die er bestuurder waren, hebben eind vorige maand hun mandaat opgegeven (idem voor de nv Alva Immo). Alva is de afgelopen 2 jaar door een intensieve periode gegaan, onder meer door de wissel van Hans Desmet naar Philip Daenens op de stoel van CEO en door de switch naar de commerciële benaming Eden. Er werd recent ook 8 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de capaciteit en met FrutiFresh in Sint-Truiden werd een overname gedaan in voorverpakt fruit voor de foodservice. Voor het personeel van de groep zal er in eerste instantie geen effect zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.