Familiebedrijf na 63 jaar in andere handen

Harry Gielen en Els Donckers hebben in Tessenderlo het metaalconstructiebedrijf Bervoets overgenomen. "Bedoeling is om met de bestaande familiale normen en waarden dit mooie bedrijf op termijn over te dragen naar de volgende generatie", zeggen de nieuwe eigenaars.

Het is nu 63 jaar geleden dat Bervoets in Tessenderlo werd opgericht door Leopold Bervoets. Zoon Dirk stapte in 1980 mee in het bedrijf, en nam samen met zijn echtgenote Sabine Poels, in 1989 de zaak over. Vandaag heeft Bervoets een uitstekende reputatie als leverancier in maatwerk voor industriële metaalconstructies.

Om de continuïteit te verzekeren ging de zoon van de stichter op zoek naar een opvolger, en die is nu gevonden. Harry Gielen en Els Donckers, beiden met een lange ervaring binnen en buiten de sector, hebben het bedrijf overgenomen met de duidelijke ambitie om een nieuw groeitraject op gang te brengen.

"Onze motivatie om Bervoets over te nemen is om een familiebedrijf uit te bouwen en klaar te maken voor de volgende generatie", vertelt Harry Gielen. "We willen onze kennis en ervaring overdragen naar onze kinderen en deze ook ten dienste te stellen van onze eigen omgeving. We waren steeds tewerkgesteld in omgevingen buiten Tessenderlo, en hebben daardoor te weinig deelgenomen aan lokale activiteiten en economie. In Bervoets hebben we een bedrijf gevonden dat dezelfde familiale waarden en normen hanteert, en daarenboven nog bezield werd door zeer warme en sympathieke mensen."

"We blijven in de toekomst maximaal inzetten op de flexibiliteit van een familiebedrijf, zodat we kunnen inspelen op veranderende marktomstandigheden. Als specialisten in servicemanagement en lean-management dompelen we onze authentieke waarden van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid onder in een cultuur van continue verbetering."

De nieuwe eigenaars willen bovendien blijven investeren in de ontwikkeling van de vaardigheden, kennis en expertise van hun werknemers. "Enkel en alleen door samen te werken als een hecht team kunnen we slagen in onze missie om te groeien als een toonaangevende speler in metaalconstructies voor industriële toepassingen", besluit Harry Gielen.