Nieuws Limburg Familiebedrijf zet mega-nieuwbouw in Bilzen

Familiebedrijf zet mega-nieuwbouw in Bilzen

Familiebedrijf zet mega-nieuwbouw in Bilzen

Garden Trade International, verdeler van onder meer palen, panelen en poorten voor tuinaanleg, gaat in Bilzen een nieuwe logistieke hal met kantoren bouwen van 25.000 m². Aannemer Axor is inmiddels gestart met de voorbereidende grondwerken.

Garden Trade International (of GTI) werd in 1990 opgericht door John Lips onder de naam Belgarden. Van bij de start was het bedrijf een verdeelpunt van benodigdheden voor tuinaanleg, zoals palen, poorten en panelen. Acht jaar later werd zoon Edwin Lips aangesteld als zaakvoerder. Intussen werd ook een gamma van producten, vooral tuindraad, onder de eigen merknaam Giardino in de markt gezet.

De onderneming groeit als kool. Het eerste magazijn was amper 1.600 m² groot. In 2005 werd het tweede magazijn van 3.700 m² in gebruik genome en in 2010 werd nog een derde magazijn bijgebouwd. Zo beschikt het bedrijf vandaag over een overdekte opslagruimte van 11.000 m². Maar dat is opnieuw veel te klein. Industriebouwer Axor heeft de opdracht gekregen om op de industriezone Kieleberg in Bilzen een nieuw complex neer te poten. Dat zal maar liefst 25.000 m² groot zijn, magazijn en kantoren inbegrepen. Het is een indicatie van de groei-ambities die Garden Trade International heeft. Een verdere uitbreiding naar nieuwe Europese exportmarkten staat dan ook voor de nabije toekomst op de agenda.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.