Nieuws Limburg Familiebedrijven houden Limburgse conjunctuur hoog

Familiebedrijven houden Limburgse conjunctuur hoog

Familiebedrijven houden Limburgse conjunctuur hoog

We moeten ervan profiteren, zolang het nog duurt, maar dat het recordniveau van onze economie binnenkort naar beneden zal duiken, is onvermijdelijk. Dat is kort samengevat de analyse die Voka Limburg maakt.

“Al sinds februari zouden we een terugval van de conjunctuur moeten ervaren, maar tot dusver is die in de praktijk uitgebleven”, merkt gedelegeerd bestuurder Johann Leten op. “We moeten nieuwe voorspellingen dan ook steeds naar boven bijstellen. De starters doen het nog steeds heel goed, de export draait op volle toeren en de slagkracht van de bouw blijft overeind. Opvallend is wel de daling van het aantal nieuwe bedrijfsvoertuigen, misschien toch een teken aan de wand.”

De terugval die de komende maanden zou gaan plaatsvinden, wordt bevestigd. “Tegelijkertijd behouden we binnen Limburg wel een hoog activiteitsniveau”, weet Johann Leten. “Onze familiale ondernemingen weten door hun inzet en harde werk een mogelijke recessietendens te voorkomen. Chapeau! Het is niet evident om telkens opnieuw risico’s te blijven nemen en te blijven investeren. Wij blijven als Voka dan ook deze familiale bedrijven maximaal ondersteunen. We hebben hier zelfs extra mensen voor in dienst genomen via ons Family Business Center (oa. Ellen Olislagers (foto), die terugkeert naar het oude nest), zodat die afdeling nu al 7 mensen telt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.