Nieuws Limburg Stories Esthedental Plus kiest voor persoonlijke groei
Limburg

Esthedental Plus kiest voor persoonlijke groei

Gestart in 1986 als solopraktijk, vandaag een multidisciplinaire tandartspraktijk met 4 locaties. Aan het roer van Esthedental Plus: vader Ronny Schreurs, zoon Maxim en dochter Michelle. De tweede generatie maakte niet lang geleden haar intrede in de zaak, maar zorgt nu al voor een frisse wind. Om zich nog beter voor te bereiden, volgde Michelle het groeitraject NextGen Growth bij Voka – KvK Limburg. “Het is niet simpel om een familiebedrijf binnen te stappen. Daarom vind ik het belangrijk om in te zetten op persoonlijke groei”, vertelt ze.

Het verhaal werd 35 jaar geleden gestart door tandarts Ronny Schreurs en zijn vrouw en orthodontist Martine Vanhemelen. Intussen biedt Esthedental Plus alle tandheelkundige facetten onder één dak aan. Nu ja, onder vier daken, want het familiebedrijf is actief in Oudsbergen, Maasmechelen, Bree en Hasselt.

“Zowel voor m’n broer als mezelf was het initieel niet de bedoeling om in de zaak te stappen”, legt Michelle Schreurs uit, die sinds januari 2020 aan de slag is. “Maxim heeft een TEW-achtergrond, ik HR. Maar Esthedental Plus is op korte tijd zo snel gegroeid dat het bedrijf ook andere medewerkers kon gebruiken, zonder medische bagage.”

Complementair

De puzzel klopt. Maxim neemt sinds 3 jaar de rol van business developer op en bekommert zich om het financieel beheer, Michelle legt zich toe op het HR-beleid en beide ouders blijven actief als tandarts en orthodontist.

“De reden van onze snelle groei is het grote tekort aan tandartsen en het potentieel dat we wisten te benutten in de vier regio’s waar we nu aanwezig zijn. Maar we zijn we blijven innoveren op gebied van apparatuur waardoor we ook getalenteerde tandartsen konden aanspreken”, aldus Michelle.

 

Groeitraject NextGen Growth

Maar instappen in een familiebedrijf is geen evidentie. En al zeker niet om op jonge leeftijd in de voetsporen van te treden. Bij Voka – KvK Limburg vond Michelle een groeitraject dat haar hielp op vlak van persoonlijke ontwikkeling.

“Hoe doen andere Nextgenners dat? Waar lopen zij tegenaan en waar boeken zij successen? De workshop was een enorme eye-opener, want je merkt heel veel gelijkenissen. Als tweede generatie is het bijvoorbeeld niet gemakkelijk om een balans te vinden tussen traditie en innovatie, dus dan is het zeer leerrijk wanneer je daar over kan sparren met anderen”, besluit Michelle.

Ook een Nextgenner? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat jouw mogelijkheden voor de toekomst zijn. De sprong wagen om in het bedrijf van de familie te stappen gaat niet over één nacht ijs. Nextgen Community brengt je in contact met gelijkgestemden en experten. Schrijf je hier in voor de volgende sessie.