Nieuws Limburg Festarent al na één jaar uit rode cijfers

Festarent al na één jaar uit rode cijfers

Festarent al na één jaar uit rode cijfers

Precies één jaar na de overname van Festarent door Total-E, blaakt de verhuurder van feestmateriaal opnieuw van gezondheid. Dat maakt Jeroen Meermans, Managing Director van Total-E, bekend.

De overname van Festarent door Total-E, de Beringse one-stop-shopleverancier van diensten en materialen voor evenementen, beurzen en signalisatie, mag gerust een succes worden genoemd. Dat blijkt uit de meest recente cijfers die de verhuurder van feestmateriaal kan voorleggen. “Een jaar geleden, vlak voor overname, was Festarent nog verlieslatend”, legt Managing Director van Total-E, Jeroen Meermans, uit. “Door een andere aanpak te introduceren, onder meer door flexibiliteit en efficiëntie consequent toe te passen, en door fors te investeren in een upgrade van de materialen en het logistieke apparaat, hebben we dat tij stap voor stap kunnen keren. Zo hebben we meer dan 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe collecties porselein, bestekken, glazen en meubilair. Ook commercieel zijn we een andere koers gaan varen. Het is heel fijn om vandaag te zien dat dit zijn vruchten afwerpt.”

Extra volk
Andere onderdelen van de turn-around waren de uitbreiding van het team (nu 40 personen) en de verhuizing van het Festarent-hoofdkantoor van Kiewit naar Beringen (voormalige Minerva-gebouwen langs de E313).
Daarnaast hebben de nieuwe zaakvoerders van Festarent er ook bewust voor gekozen om maatschappelijk een tandje bij te steken. “Zo zijn we bijvoorbeeld gestart met het sponsoren van verenigingen, zoals sport- en ouderverenigingen,” aldus nog Jeroen Meermans, die trouwens één van de vier genomineerden is voor de felbegeerde JCI Award Jonge Ondernemer van het Jaar. “Als jouw e vereniging dus nog een duwtje in de rug kan gebruiken, stuur dan zeker een e-mail naar steunjevereniging@festarent.be.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.