Nieuws Limburg Fier als een gieter: goud voor de Grashopper!

Fier als een gieter: goud voor de Grashopper!

Fier als een gieter: goud voor de Grashopper!

Maar liefst 6 medailles brachten onze Limburgse brouwers mee van de World Beer Awards, waarvan één gouden: de Grashopper van Belgian Craft Beer Company. “Een grote erkenning”, aldus Kris Dexters. “Het betekent dat we goed bezig zijn…”

The World Beer Awards is een grote internationale competitie waarbij een jury van experten duizenden ingezonden bieren blind proeft en beoordeelt. Verdeeld over tientallen categorieën worden de beste 3 telkens bekroond met een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Al even traditioneel is de grote lading eremetaal die telkens naar de Limburgse brouwers wordt opgestuurd. Dat was dit jaar, ondanks de coronamaatregelen, niet anders. Eén medaille blonk nog net iets harder dan de rest: het goud voor de Grasshopper in de categorie IPA, style: Specialty. “Deze erkenning betekent veel voor ons”, zegt Kris Dexters van Belgian Craft Beer Company in Hasselt, voorheen nog gekend als Beerbugs en Krico. “Het betekent dat we toch goed bezig met lekkere lokale bieren op de markt te brengen. Of zoals onze slogan luidt: bier van hoge goesting!”

Zilver was er voor Kristoffel Wit van Brouwerij Martens, die met de Martens Gold ook nog een bronzen plak in de wacht wist te slepen. Twee bronzen medailles gingen naar Jef Cornelissen in Opitter voor de Cornelissen Luxury Lager en Kriekenbier Wheat. Dezelfde kleur van eremetaal was er tot slot voor het alcoholvrije brouwsel van Force Majeur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.