Nieuws Limburg Fietswinkels krijgen marge zonder één klop te doen

Fietswinkels krijgen marge zonder één klop te doen

Fietswinkels krijgen marge zonder één klop te doen

Belgian Cycling Factory, de holding van ondernemer Jochim Aerts uit Beringen, lanceert een webshop voor de fietsmerken Ridley en Eddy Merckx. Opmerkelijk is dat de kopers een winkel moeten selecteren, die toch een commissie krijgt op de verkoop. “Zo ondersteunen we ons dealernetwerk”, zegt Aerts, die per verkochte fiets ook 19 euro doneert aan het Revalidatie en MS Centrum uit Pelt.

“Covid-19 legt, zoals alle gewone winkels, een heel groot deel van onze fietsenwinkels lam”, aldus de CEO van Belgian Cycling Factory. “Logisch, want dat is nu eenmaal nodig om dit virus te verslaan. Toch kunnen we de noodkreten van verschillende van onze dealers niet zomaar naast ons neerleggen. Daarom hebben we besloten om een online shop open te stellen voor consumenten. Na bestelling leveren wij de fiets de volgende werkdag aan huis.”

De webshop is zo opgebouwd dat de consument bij het afrekenen verplicht een fietsenhandel moet selecteren. “De geselecteerde fietsenmaker zal zijn gebruikelijke marge van de verkochte fiets ontvangen, ook al hoeft hij geen seconde tijd aan die consument te besteden. Hiermee willen we onze Belgische fietswinkels doorheen deze moeilijke periode loodsen”, stelt Aerts.

“We gaan ook 19 euro per verkochte fiets doneren aan het Revalidatie en MS Centrum uit Pelt. Zij hebben Stig Broeckx zo goed geholpen na dat verschrikkelijk ongeluk en het overkoepelend ziekenhuis (Mariaziekenhuis Noord-Limburg) is ook een fantastische strijd aan het leveren. Zij verdienen meer dan ooit deze steun!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.