Nieuws Limburg Filip Timmermans: “Gusto, Bob Verbeek en eigen escalope…”

Filip Timmermans: “Gusto, Bob Verbeek en eigen escalope…”

Filip Timmermans: “Gusto, Bob Verbeek en eigen escalope…”

In onze zomer-rubriek Out of Office gunnen bedrijfsleiders een inkijk in hun activiteiten na de kantooruren. Aflevering 7: Filip Timmermans van Skilpod, producent van modulaire woonunits en voormalig winnaar van de Award Jonge Ondernemer van het Jaar.

1. Voor een etentje in welk restaurant zou je een afspraak durven verzetten?
Ik hou er wel van om uitgebreid te gaan dineren in mooie setting. Dicht bij huis is Gusto in Genk een van onze favoriete restaurants. De Slagmolen staat ook nog op mijn bucketlist.

2. Waar ga je bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in Limburg’ is?

Onze frituur in Ham: Perron 7. Enkele jaren geleden bekroond tot beste frituur van het land, en met reden! Ongelofelijk hoe zij dit georganiseerd hebben. Een compleet geoliede machine. Ik sta echt niet graag in de rij aan te schuiven, maar hier is dat geen probleem: de snelheid waarmee zij hun klanten bedienen is ongelofelijk. Een echt voorbeeld van hoe het zou moeten, en bovendien super lekkere frietjes.

3. Als je niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in je garage?
Bepaalde wagens beschouw ik echt als kunst: de combinatie van technologie met design. In mijn vorige carrière was ik actief binnen de automobielsector en binnen Skilpod kijken we vaak naar de automobielindustrie, met als groot voorbeeld Tesla. Als ik dan mocht kiezen, zou het de nieuwe Tesla Roadster zijn. Hoewel ik ook al zeer blij zou zijn met de Tesla Model X Performance, echt een ongelofelijke wagen zowel qua design als technologie en bovendien ruim genoeg met 3 kids.

4. Op welke leeftijd wil je het roer van je onderneming doorgeven?

Nog lang niet! We hebben nog zoveel plannen! We staan nog maar aan het begin van ons verhaal, dus denken aan doorgeven is er nog lang niet bij. Ik zie mezelf ook niet op pensioen gaan, ik denk dat ik ga door blijven doen tot dat ik niet meer kan.

5. Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?
Aan welke niet? We hebben thuis een kleine groeionderneming (3 zonen: Twan 7 – Lou 5 en Max 2) naast Skilpod. De relatief beperkte tijd die er dan thuis nog overschiet focus ik liever op quality time met de kinderen. Gelukkig hebben we wel wat hulp in en om het huis.

6. Met welke Limburgse ondernemer (M/V) zou je een Blind Date (Bizz) wel zien zitten?
Ik heb het geluk gehad om de laatste jaren kennis te mogen maken met heel wat inspirerende (Limburgse) ondernemers. Ik denk aan Raymond Cretskens, Ismael Ben Al Lal, Bob Verbeeck, en nog vele anderen. Iemand die mij enorm geïnspireerd heeft toen ik pas afstudeerde was Bart van Coppenolle van Metris. Ik heb hem een paar keer mogen ontmoeten voor een project. Ik zou wel eens willen weten hoe het nu met hem gaat.

7. Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?
Sport beschouw ik meer als een noodzakelijkheid om de gezondheid en energielevels op peil te houden. Zelf probeer ik dagelijks te wandelen. Het helpt mij om mijn gedachten op een rij te zetten en de beste ideeën krijg ik ook tijdens het wandelen. Competitiesport volg ik dan ook niet.

8. Over welk onderwerp zou je een boze lezersbrief naar een krant durven sturen?
De arrogantie waarmee enkele grote bedrijven omgaan met hun klanten stoort mij enorm. Het gaat van het onrechtmatig proberen te innen van herinneringskosten tot het maken van afspraken: wij zouden eens moeten proberen een afspraak met een klant te maken met een timeframe van een dag… Mensen zijn vaak te weinig geïnformeerd over de rechten die ze als consument hebben en daar spelen deze bedrijven gretig op in. Dit zijn slechts kleine frustraties, jammer genoeg zijn er veel grotere problemen op deze wereld die niet op te lossen vallen met een lezersbrief.

9. Hoeveel % bedraagt de kans dat je ooit op een verkiezingslijst zult belanden?
0%. Het feit dat je niet compromisloos kan gaan voor de keuzes waar je achter staat zou mij te moeilijk liggen. Het blijft ook nog steeds een populariteitsspel waarbij men al te vaak op korte termijn denkt. Hierdoor lijken mij veel beslissingen niet de beste…

10. Waar mag het vakantiehuis staan dat de Nationale Loterij je cadeau wil doen?
Ik ben een grote fan van rondreizen in de VS en Azië. Je hebt daar een enorm vrijheidsgevoel en een grote diversiteit aan culturen. Londen is een van de weinige plaatsen in Europa waar ik dit ook ervaar. Met 3 jonge kinderen is rondreizen de afgelopen jaren wat moeilijker geweest, maar het is wel de bedoeling om dit snel terug op te pikken als het terug veilig kan. Met de kids reizen we vooral naar Italië, mooie omgeving, veel cultuur, lekker eten, ideaal weer en zeer kindvriendelijk. Ik hou er niet van om altijd dezelfde plaatsen te bezoeken. Aan een zwembad liggen is voor mij dan ook niet weggelegd. Als je een vakantiehuis ergens zou hebben, zou ik mij verplicht voelen om daar telkens naartoe te gaan. Geef mij dan misschien maar een boot. Misschien te beginnen op de Middellandse Zee, om dan telkens van haven naar haven te varen.

11. Met welk zelfgemaakt gerecht durf jij je inschrijven voor een kookwedstrijd?

Escalope maison. Een lekkere escalope, gepaneerd, met mozzarella en parmaham. Hierbij zelfgemaakte tomatensaus. Hmm, ik krijg er al het water van in de mond!

12.Wie krijgt zeker een vermelding in je speech als je de Nobelprijs voor Economie wint?
Die ga ik nooit winnen 😉 Ik heb niet echt 1 persoon waar ik aan zou denken, eerder een type van mensen. Daarmee bedoel ik mensen die effectief het verschil maken in wat ze doen, de echte ‘gamechangers’ van deze wereld. Vaak zijn dit mensen die uitblinken in wat ze doen of een ware revolutie creëren in het veld waar ze actief in zijn. Het zijn deze personen die hele economieën op gang kunnen trekken en bovendien andere inspireren en motiveren om dat ook te doen. Zo denk ik aan de Henry Ford’s, Walt Disney’s, O’leary’s, Ray Kroc’s, Steve Jobs’en en Elon Musk’s van deze wereld die een ware revolutie hebben veroorzaakt in hun domein. Dat is ook de ambitie die we hebben met Skilpod op het gebied van wonen…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.