Nieuws Limburg Filip Timmermans (Skilpod) is Jonge Ondernemer van het Jaar

Filip Timmermans (Skilpod) is Jonge Ondernemer van het Jaar

Filip Timmermans (Skilpod) is Jonge Ondernemer van het Jaar

De kogel is door de kerk: Filip Timmermans van het innovatieve productiebedrijf Skilpod is door JCI Limburg uitgeroepen tot laureaat van de Award Jonge Ondernemer van het Jaar. De industrieel ingenieur uit Ham heeft met zijn bedrijf in modulaire woonunits een indrukwekkend groeitraject afgelegd.

Filip Timmermans werkte gedurende enkele jaren als intrapreneur en entrepreneur in verschillende internationale organisaties. De drang naar het ondernemerschap zat er al van jonge leeftijd in. 5 jaar geleden zette hij samen met jurist Jan Vrijs en (later) investeerder Raymond Cretskens de stap naar een nieuw en ambitieus productiebedrijf: Skilpod. (lees hun eerste artikel hier)

Skilpod is een modulaire houtbouwer, die zich heeft gespecialiseerd in de productie van woningen voor 1 en 2 persoonshuishoudens. Dit doen zij in een semi-geautomatiseerde fabrieksomgeving. “Wij zien onszelf dan ook eerder als een productie of assemblagebedrijf dan als een bouwbedrijf”, zegt hij.

De focus ligt op internationaal schaalbare woonprojecten, waarmee de ambitie wordt gekoesterd om marktleider te worden. Het grootste project tot op heden zijn 77 woningen voor een Nederlandse woningcorporatie op Texel (lees artikel).

Filip Timmermans volgt als winnaar Natalie Vanderschaeghe op. “Ondernemen doe je niet alleen”, zo luidde het dankwoord. “Dit is teamwerk. Deze finaleplaats deel ik met mijn medezaakvoerder Jan Vrijs, het hele team van Skilpod en Raymond Cretskens, onze believer van het eerste uur. Heel speciale dank aan mijn ouders en vooral mijn vrouw Sofie, die samen met mij thuis een tweede, en nog belangrijker ‘groeibedrijf’ runt van ons huishouden en onze drie jonge kindjes.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.