Nieuws Limburg Financiën stuurt ‘per vergissing’ aanmaning bedrijfsvoorheffing

Financiën stuurt ‘per vergissing’ aanmaning bedrijfsvoorheffing

Financiën stuurt ‘per vergissing’ aanmaning bedrijfsvoorheffing

Heel wat Limburgse bedrijven hebben de afgelopen week een brief gekregen van de overheidsdienst Financiën, waarin wordt gesteld dat de bedrijfsvoorheffing op de bezoldigingen van de bedrijfsleider niet zou betaald zijn. Uit navraag van verbouwereerde boekhouders en loonsecretariaten, die normaliter de voorheffing automatisch inhouden, blijkt het om ‘een vergissing’ te gaan.

De telefoon bij heel wat boekhoudkantoren en sociale secretariaten stond niet stil: verbaasde bedrijfsleiders wilden weten waarom de bedrijfsvoorheffing op hun bezoldiging van het inkomstenjaar 2017 niet is betaald. In een brief van de Federale Overheidsdienst Financiën stond te lezen dat de aangifte en betaling ervan niet was gebeurd. Vreemd, want die voorheffing wordt automatisch ingehouden op het loon en andere vergoedingen. “Voor onze klanten was 100% zeker iedere aangifte en betaling correct”, aldus een boekhouder uit Genk. “We snappen er niets van.”

Het KMO Centrum van Financiën in Aalst, van waar de brief vertrok, wou niemand telefonisch te woord staan. “Stuur maar een mailtje”, zo klonk het. Wie daar antwoord op kreeg, kon vernemen dat het om ‘een vergissing’ gaat. Kan gebeuren….

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Klussers kabbelen door de crisis

Kluster, een Limburgs platform dat handige Harry's in contact brengt met particulieren, is geselecteerd voor Birdhouse Accelerator, een programma dat… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.