Nieuws Limburg Firma uit Maaseik importeert exclusieve racewagens

Firma uit Maaseik importeert exclusieve racewagens

Firma uit Maaseik importeert exclusieve racewagens

Rush, een bedrijf uit Maaseik dat werd opgericht door ondernemer Toon Hungenaert, is de nieuwe importeur van het Engelse racewagenmerk Radical. Ter promotie zal een eigen team met deze wagens deelnemen aan het Belcar-kampioenschap. De Truiense onderneming Domec zal instaan voor het runnen van de Radical-stal.

Toon Hungenaert is in ondernemerskringen misschien gekend van Grit True Beverages, een importeur en verdeler van dranken, zoals de bekroonde Napue Rye Gin. Daarnaast runt hij samen met vennoot Dries Geladé de firma Rush Drivers Collective. Hiermee werd de importlicentie binnengehaald voor Radical, een Engels merk van racewagens.

“Nadat we afgelopen jaar hebben deelgenomen aan de 24u van Zolder (met Racing Bullet Circus) kregen we de smaak te pakken voor de moderne racerij”, stelt Hungenaert. “Na enkele tests met Domec Racing van Luc Dodion kwamen we in contact met Radical. We voelde meteen de potentie van het merk en zagen dit als de ideale gelegenheid om ons businessmodel in de autosport uit te breiden.”

Radical werd eind jaren ’90 opgericht en heeft inmiddels meer dan 2.000 auto’s verkocht. Ze worden wereldwijd ingezet voor de betwisting van diverse kampioenschappen, waaronder ook de eigen Radical Cup Series. En weldra ook de Belcar. “Radical stimuleert ons enorm om te gaan racen binnen de BeNeLux”, stelt Dries Geladé, mede-eigenaar van Rush. “Uiteindelijk is dit natuurlijk de beste manier om het merk te bewijzen en in de kijker te zetten, met als uiteindelijk doel om wagens te verkopen. Door de ondersteuning die het merk ons gaat geven (onderdelen, updates & ingenieurs) kan je eigenlijk ook stellen dat we als fabrieksteam aan de start komen.” Eén van de piloten wordt Olivier Tielemans, die terugkeert uit zijn racerij-pensioen.

De wagens vormen een uitstekend uithangbord voor de drankenmerken die Hungenaert met de firma Grit verdeelt. “Ideaal om onze marketingstrategie uit te voeren, inclusief top-hospitality op alle events”, aldus de eigenaars.

De Truiense onderneming Domec krijgt het exclusieve contract als officieel Radical-servicepunt voor de BeNeLux en zal daarnaast ook verantwoordelijk zijn voor het runnen van de racewagens. Domec-eigenaar Luc Dodion is ambitieus: “Een zeer uitdagende wagen met een fantastische sound. Deze performante racewagen zal ongetwijfeld hoge ogen gooien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

E-salon langs de grote schans

Een heus autosalon met alleen maar elektrische voertuigen. Dat is wat Corda Campus vrijdag organiseerde op de grote bezoekersparking. "We… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer