FKS-APP-225×300

FKS maakt uurregistratie via smartphones

De ploegbazen van het sociale economiebedrijf De Ploeg in Sint-Truiden hebben een smartphone in gebruik genomen waarmee ze heel eenvoudig de werkuren en de taken van hun medewerkers kunnen registreren. De informatie wordt automatisch naar een centrale computer gestuurd, die de gegevens kan gebruiken voor loonadministratie, personeelsplanning of facturatie. De mobiele 'app', die Mobiles At Work werd gedoopt, is een ontwikkeling van softwarhuis fks in Hasselt. Het gaat om een proefproject, aangezien de applicatie eigenlijk pas in september voor het grote publiek beschikbaar zal zijn. Tot de doelgroep behoren alle bedrijven en organisaties met werknemers die hun uren en taken moeten registreren op een werf, bij de klanten of 'op de baan'.

"Volgens onze bescheiden mening is dit een werkelijk uniek project aangezien het één van de eersten is waarbij een mobiele app in een professionele omgeving wordt uitgerold," zegt Raf Gonnissen van fks. "En dan nog wel in een niet zo evidente omgeving van de sociale dienstenbedrijven, die meteen de allerlaaste technologie zien toegepast." Ook de vzw Basis uit Hasselt, die het beheer van fietspunten verzorgt, is trouwens ingestapt in het proefproject.

De app maakt het ook mogelijk om multimediarapporten, voorzien van de nodige foto's, filmpjes of geluidsfragmenten, van de telefoon naar het vaste platform te sturen. Zo kan er meteen een volledig beeld worden gemaakt van de uitgevoerde taken en de kwaliteitscontrole hierop.