Nieuws Limburg Fleurinck (Melotte): ruilhandel voor opvang Ford?

Fleurinck (Melotte): ruilhandel voor opvang Ford?

Fleurinck (Melotte): ruilhandel voor opvang Ford?

mario-fleurinck-thumbnailMario Fleurinck, de CEO van Melotte in Zonhoven, heeft een suggestie om de economie draaiende te houden als Ford eind 2014 sluit en er dan nog veel mensen zonder werk blijken te zien. In een interview met het tv-programma Z-Talk zei Fleurinck dat Limburg zich moet voorbereiden op een ruileconomie. De alom gelauwerde Fleurinck stelt voor dat iemand die bijvoorbeeld goed is in automechanica, bij gebrek aan job, iemands auto kan repareren in ruil voor bijvoorbeeld een pot soep. Zo kunnen mensen actief bezig blijven, een postieve bijdragen leveren aan de economie en er nog iets aan overhouden, vindt Fleurinck. Dat is volgens hem alvast beter dat hen een werkloosheidsvergoeding uit te betalen terwijl ze hele dagen thuis in de zetel zitten. De CEO van Melotte vindt dat Limburg nu al moet starten met zo’n systeem op poten te zetten.

In hetzelfde interview deed Mario Fleurinck overigens nog een opmerkelijke uitspraak. Volgens hem werd voormalig gouverneur Hilde Houben-Bertrand aan de kant geschoven omdat ze durfde anticiperen op een mogelijke sluiting van Ford Genk…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.