Flexpoint gaat verhuizen naar Hasselt

De uitzend- en dienstenchequegroep Flexpoint gaat zijn hoofdkwartier verhuizen van Zonhoven naar Hasselt. Meer bepaald naar de kantoren die concessiehouder Delorge van de VW-groep momenteel bouwt boven zijn nieuwe showrooms aan de Herkenrodesingel in Hasselt. Flexpoint gaat vanaf volgend jaar ook een nieuwe activiteit starten: zorg voor hulpbehoevenden en bejaarden.

Flexpoint is een van oorsprong Nederlandse groep, gespecialiseerd in enerzijds uitzendarbeid, werving en selectie, en anderzijds thuishulp met dienstencheques. In 2006 nam Flexpoint zijn branchegenoot CQ Staffing met thuisbasis in Zonhoven over.

Op dit moment is Flexpoint uitgegroeid tot een groep met 20 vestigingen (waarvan zeven antennes) in Limburg, Antwerpen, Brussel, Leuven en Luik. De 70 vaste bedienden, 1.500 uitzendkrachten en 1.000 hulpverleners en poetsvrouwen zijn samen goed voor een omzet van 45 miljoen euro.

Flexpoint heeft vooral kmo’s als bedrijven-klanten. “En dat maakt ons minder gevoelig voor de crisis. Ons doel is uit te groeien tot een organisatie met landelijke dekking. Dat betekent onder meer dat we naar een stek in Gent zoeken”, zeggen Eric Martens (rechts op foto) en Stijn Germeys van Flexpoint.

Omdat het in Zonhoven te klein werd voor de centrale organisatie, gaat Flexpoint ruim 500 m² leasen in de nieuwe kantoren boven Delorge in Hasselt. De vestiging in Hasselt verhuist mee. In Zonhoven blijft er wel een kantoor van Flexpoint.

Zorg
Flexpoint heeft ondertussen ook de erkenning verkregen van de Vlaamse overheid om als dienstverlener in (thuis-)zorg op te treden. “Er is immers een immens tekort aan personeel in de zorgsector,” zegt Martens. “Met Flexcare willen we op dat tekort inspelen. We maken ons sterk dat wij met onze flexibele opstelling heel wat mensen kunnen overtuigen om (opnieuw) in de zorgsector te stappen.”

Tegen begin volgend jaar wil Flexpoint met zorg als derde activiteit starten.