Nieuws Limburg Flexpoint neemt bedrijf over met duizenden werknemers

Flexpoint neemt bedrijf over met duizenden werknemers

Flexpoint neemt bedrijf over met duizenden werknemers

Het uitzend- en dienstenchequebedrijf Flexpoint, met hoofdzetel in Hasselt, heeft een principe-overeenkomst gesloten voor de overname van het Waalse Trace. Dit is een overheidsbedrijf dat 1.100 vaste medewerkers telt (dienstencheques en consulenten) en meer dan 1.700 uitzendkrachten op weekbasis. Met een omzet van nu zo’n 120 miljoen euro, verdubbelt het Hasseltse Flexpoint in grootte en wordt het meteen een speler op de nationale markt. Voorwaarde voor de overname is wel nog dat de Waalse ministers hun handtekening onder de overeenkomst zetten.

Eric MartensTrace krijgt met deze transactie een nieuwe toekomst. Het bedrijf dat in 2003 door het Waalse Gewest werd opgericht als een uitzendkantoor, boekte al enkele jaren verlies. Flexpoint biedt nu dus redding, en stelt de toekomst van de duizenden medewerkers veilig. De Waalse overheid blijft overigens een minderheidsaandeel van zo’n 20 procent in Trace aanhouden.

“We behouden de naam Trace en de hoofdzetel blijft in Charleroi,” zegt Eric Martens, CEO van Flexpoint (foto). “Stap voor stap zullen we hier een gezond bedrijf van maken, en dit in overleg met de vakbonden en de Waalse overheid. Omdat Trace vergelijkbaar is qua schaalgrootte met Flexpoint, zijn we ervan overtuigd dan onze succesvolle aanpak in Vlaanderen ook in Wallonië tot een positief resultaat moet leiden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.