Nieuws Limburg Flexpoint overgenomen door SD Worx

Flexpoint overgenomen door SD Worx

Flexpoint overgenomen door SD Worx

Na de verkoop van de dienstenchequesafdeling aan Trixxo, is nu ook de rest van de Flexpoint-groep (uitzendkantoren, payrolling, werving & selectie) overgenomen. SD Worx is de nieuwe eigenaar van de 50 vestigingen en 240 werknemers in België en Nederland. Voor mede-eigenaar en oprichter van Flexpoint België, Eric Martens, wordt daarmee een hoofdstuk van meer dan 20 jaar continue groei op een hoogtepunt afgesloten.

Flexpoint werd aanvankelijk opgericht in Nederland, snel gevolgd door de start van een Belgisch luik. Eric Martens, voormalig profvoetballer die tot dan werkzaam was bij VDAB, zette de schouders onder de uitzendactiviteiten, aanvankelijk alleen in Limburg. Het bedrijf groeide snel aan beide kanten van de grens, met tal van nieuwe kantoren en de opstart van aanvullende diensten. In Belgisch Limburg kreeg Flexpoint een boost met de start van de dienstencheques, een afdeling die uitgroeide tot een verzelfstandigd bedrijf met meer dan 3.000 medewerkers. Exact een jaar geleden nam de Trixxo-groep van Luc Jeurissen deze tak over van Flexpoint.

Eric Martens en zijn Nederlandse vennoten hebben nu ook de rest van het bedrijf verkocht. SD Worx Holding, dat onlangs in de uitzendsector was gestapt na de overname van VIO Interim (gekocht van Down2Earth van Ivo Marechal), neemt de volledige Flexpoint-groep over. Het gaat om de bedrijven Flexpoint, Easymatch Payrolling, Equipe, Trento Engineering, Trace en Redirect. Die houden zich bezig met activiteiten als uitzenden, detacheren, werving & selectie, loopbaanbegeleiding, outplacement, specifieke payroll en HR-consultancy.

De groep is al meer dan twintig jaar actief, telt ruim 240 voltijdse medewerkers en heeft zowat 50 vestigingen in België en Nederland. Dagelijks werken meer dan 6.000 flexwerkers voor opdrachtgevers in de verschillende marktsegmenten. Flexpoint-groep behaalde in 2017 een omzet van meer dan 160 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.