Nieuws Limburg Floralux opent met maandje vertraging

Floralux opent met maandje vertraging

Floralux opent met maandje vertraging

Op dinsdag 1 mei zwaaien de deuren open van tuincentrum Floralux in Ham. Dit op de site waar tot december ’t Serreke gevestigd was. Het plan was om al op 1 april te openen, maar het overvloedige water op het terrein en de vriestemperaturen strooiden roet in het eten.

Ook donderdag waren nog tientallen arbeiders in de weer om alles klaar te krijgen tegen dinsdag. Vooral op de parking – 550 plaatsen – is er nog veel werk. “Het komt in orde. Wij openen op 1 mei en zijn klaar voor de bloemenmaand bij uitstek”, verzekert zaakvoerster Marleen Theys.

Enkele indrukwekkende cijfers op een rijtje: Het enorme winkelcomplex van 15.500 m² (tegenover 6.000 m² van ’t Serreke vroeger) zal 40 werknemers tellen en is goed voor een investering van 12 miljoen euro. Shoppers kunnen hun keuze maken uit zo’n 60.000 verschillende artikelen. “Of we daarmee het grootste tuincentrum van Limburg zijn, durf ik niet te zeggen. Het meest unieke zijn we in elk geval”, lacht Theys. Opvallend is in elk geval het grote aantal decoratie-artikelen. Zelfs voor spullen in de badkamer kunt u in het tuincentrum terecht. Ook wie op zoek is naar kippen of konijnen kan ze bij Floralux .aankopen.

“Wij mikken op een totaalbeleving”, klinkt het. Ham is de tweede vestiging voor Floralux, dat 60 jaar geleden in het West-Vlaamse Dadizele begon en zelf goed is voor een winkeloppervlakte van 25.000 m².

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.