Nieuws Limburg Florina (As) overgenomen door Walter Van Gastel

Florina (As) overgenomen door Walter Van Gastel

Florina (As) overgenomen door Walter Van Gastel

Florina in As zal weldra worden omgedoopt tot Tuincentrum Walter Van Gastel. Dat is het gevolg van de overname, waarover deze week een principiële overeenkomst werd bereikt tussen Florina en de groep Walter Van Gastel, die vandaag al bestaat uit 8 Vlaamse tuincentra, en zelf behoort tot de doe-het-zelfketen Hubo.

florinaFlorina is één van de bekendste tuincentra in Limburg. Het heeft oppervlakte van 11.000 m² en trekt wekelijks bezoekers uit Limburg, Wallonië, en zelfs uit Nederland en Duitsland. Zowel in 2011 als 2012 ontving Florina nog een award als meest innovatieve tuincentrum van België.

De groep Walter Van Gastel heeft de ambitie om in heel het land een keten van vooraanstaande tuincentra te vormen. Na de eerdere opening in 2012 van de vestigingen in Olen (6000m²) en Ninove (3500m²), wordt met Florina de blinde vlek in Limburg ingevuld.

Eens de overname gefinaliseerd op 18 maart 2013, zal de naam Florina verdwijnen en worden omgevormd tot Tuincentrum Walter Van Gastel. De 16 personeelsleden worden mee overgenomen. Ondanks de verbondenheid met de groep Hubo, zullen hier geen doe-het-zelfartikelen worden verkocht. De familie Lathouwers, die de zaak groot heeft gemaakt, zal na de overname andere uitdagingen aangaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.