Nieuws Limburg Flower Power uit Alken: CLB wordt missionaris

Flower Power uit Alken: CLB wordt missionaris

Flower Power uit Alken: CLB wordt missionaris

“Er zijn al belangrijke stappen gezet, maar toch merken we bij bepaalde bedrijven nog altijd een weerstand tegen preventieve gezondheidszorg voor hun medewerkers”, zegt dr. Steve Bervoets, directeur van CLB Externe Preventie in Alken. De dienstverlener heeft daarom het opleidingsprogramma Flower Power ontwikkeld, een nieuw concept om op een structurele manier de totale gezondheidszorg bij werknemers aan te pakken.

“We hebben meetbare, positieve resultaten door risico’s als roken, te weinig bewegen of ongezonde voeding concreet aan te pakken”, stelt Bervoets. “De ervaring leert dat werknemers zich hierdoor veel beter in hun vel voelen. De daling van stress en ziekteverzuim die hieruit voortvloeit, is niet alleen een groot voordeel voor de mensen zelf, maar uiteraard ook voor het bedrijf. De efficiëntie van de uitgevoerde taken zal verhogen, de teamspirit flakkert op en de kosten zullen dalen. Een duidelijke win-winsituatie dus, waar vreemd genoeg nog niet iedereen van overtuigd is. We moeten soms nog missionariswerk doen om bedrijfsleiders te sensibiliseren. Het bestrijden van stress of burnout is een gedeelde verantwoordelijkheid van werknemer en werkgever.”

CLB Externe Preventie heeft daarom het opleidingstraject Flower Power uitgewerkt, dat bedrijven en organisaties moet meenemen in een totaalbenadering van gezondheidsbeheersing. “We zijn ervan overtuigd dat een structurele langetermijnaanpak de juiste manier is om een afdoend effect te creëren”, voegen Bernadette Claes, Fred Gerber en Anne Labé toe. “Zonder afbreuk te doen aan ‘one-shots’ zoals een stoelmassage of de collectieve deelname aan een loopwedstrijd, is een focusverschuiving naar een duurzaam gezondheidsbeleid essentieel. Bovendien is het onvoldoende om de pijnpunten bloot te leggen. Er moeten ook daadwerkelijk tools voorhanden zijn om de oplossingen in de praktijk toe te passen. Deze methodes aanreiken en vertellen hoe ze optimaal kunnen gebruikt worden, zit in ons project vervat.” CLB gaat de Flower Power nu in de praktijk brengen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.