Foederer stapt in accountantskantoor Reynders

FoedererDFK en het Limburge apothekersverbond KLAV hebben een participatie van 49 procent genomen in het accountantskantoor Associatie Reynders Di Passio uit Sint-Truiden. Hiermee komt de nieuwe groep in de top 3 van de zelfstandige accountantskantoren in Limburg.

Meer concreet hebben Foederer en het KLAV (Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond) het belang van Vezio Di Passio overgenomen. Het is de bedoeling dat ook het meerderheidsaandeel van Roland Reynders over 5 tot 7 jaar wordt overgenomen door Foederer en het KLAV. “Het is zo dat mijn vennoot en ik ‘op leeftijd’ zijn gekomen,” zegt de 57-jarige Roland Reynders. “Vandaar dat we op zoek waren naar een sterke partner om de continuïteit op lange termijn te waarborgen. Met Foederer hebben we altijd goed samengewerkt, zodat het een logische keuze was om de krachten te bundelen.”

Dat ook het apothekersverbond in de transactie is betrokken, zal misschien verbazen. “Toch niet, want ongeveer 50 procent van ons cliënteel bestaat uit 400 apothekers in Vlaanderen, Wallonië en Brussel,” legt Roland Reynders uit. “Door als stille vennoot op te treden, breidt het KLAV de dienstverlening naar hun leden uit, maar blijft het voor de rest een onafhankelijke organisatie.”

[caption id="attachment_15202" align="alignleft" width="300"]Stijn Verjans, Roland Reynders en Georges Vanbilsen. Stijn Verjans, Roland Reynders en Georges Vanbilsen.[/caption]

De nieuwe groep telt nu zo’n 70 medewerkers, waarmee het de top 3 binnendringt van de onafhankelijke accountantskantoren in Limburg. “We brengen als nieuwe partners onze aanvullende expertise in op vlak van accountancy, fiscaliteit, estate planning en revisoraat,” vullen Stijn Verjans en Georges Vanbilsen van FoedererDFK aan. “Dit moet Accountantskantoor Reynders & Co, zoals de Truiense tak van de onderneming nu zal heten, kansen bieden om verder te groeien.”