Nieuws Limburg Folie verwijst virus naar de filistijnen

Folie verwijst virus naar de filistijnen

Folie verwijst virus naar de filistijnen

Digitale drukkerij Burocad uit Peer pakt uit met een innovatief product. Het team van CEO Mieke Neven heeft samen met een Oost-Vlaamse collega een zelfklevende folie met anti-microbiële eigenschappen ontwikkeld. Op die manier zijn balies, tafels, touchscreens, balustrades, klinken, enzovoort voor 4 jaar Covid-vrij.

Nadat ze in 2020 al innovatief inspeelden op de coronacrisis, komt Burocad met een nieuwe revelatie. “Coversafe is een Covid-gecertificeerde zelfklevende film met uitzonderlijke anti-microbiële eigenschappen”, legt Mieke Neven uit. “Onze folie is namelijk voorzien van minerale micropartikels. Dat zijn kleine bolletjes die op natuurlijke wijze reactieve deeltjes genereren uit het vocht dat in de lucht of bijvoorbeeld op handen aanwezig is. Dit zorgt voor een continue microbiële ontsmetting van oppervlakken en dit voor maar liefst 4 jaar, 24 uur per dag. Het grote voordeel van deze folie is dat de beeldschermen, tafels, klinken en leuningen niet meer moeten gereinigd en ontsmet worden.”

Het is met innovaties zoals deze dat Mieke Neven haar bedrijf doorheen de crisis loodst. “Het verlies in omzet bij klanten uit de retail, events en beurzen, werd goedgemaakt in andere sectoren, waardoor Burocad kan terugblikken op een ronduit sterk en winstgevend jaar”, aldus de CEO.

Iets minder goed vergaat het Printsalon, de andere vennootschap van Mieke Neven, die volledig los staat van Burocad. “Printsalon is veel gevoeliger voor de negatieve invloed van corona. Daar hebben we veel meer klanten van kleinere handelszaken, events en horeca, de meest getroffen sectoren, zeg maar. Daarnaast zijn er ook veel scholieren en particulieren die normaal gezien bij Printsalon drukwerk bestellen, bijvoorbeeld voor fuiven of communiefeesten. De omzet is dan ook gekelderd, terwijl we door onze decentrale strategie, met meerdere sites over Vlaanderen verspreid, toch met hoge kosten blijven zitten. Vandaar dat we beslist hebben om voor Printsalon een overnemer te zoeken, hetzij volledig, dan wel gedeeltelijk. We ervan overtuigd dat Printsalon een sterk merk is, met een solide klantenportefeuille en een gedreven team. Alle ingrediënten zijn er om onder ‘normale omstandigheden’, dus op langere termijn, een succesvolle doorstart te maken.”

Intussen blijft Mieke Neven met vol enthousiasme werken aan de uitbouw van Burocad. “We zijn 2021 erg hoopvol gestart en de vooruitzichten zijn positief. We hebben er alle vertrouwen in om de groei te kunnen aanhouden”, besluit Mieke Neven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Salesforce komt Limburgers opleiden

Salesforce, het internationale softwareplatform voor het beheer van klantenrelaties, gaat een structureel partnership aan met Hogeschool PXL. Bedoeling is dat… Lees meer

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.