Nieuws Limburg Ford betaalt tot eind 2014 bij vroeger vertrek

Ford betaalt tot eind 2014 bij vroeger vertrek

Ford betaalt tot eind 2014 bij vroeger vertrek

vakbonden FordAls Ford toch eerder dan eind 2014 de deuren zou sluiten in Genk, krijgt het personeel loon uitbetaald tot die einddatum. Dat is één van de meest verrassende items uit de collectieve arbeidsovereenkomst, die donderdag voor de arbeiders van Ford Genk werd ondertekend. Eindelijk, want het duurde erg lang vooraleer het massaal goedgekeurde sociaal plan in deze formele teksten werd omgezet. Volgens de vakbonden lag het probleem vooral bij de juristen, die de afspraken uit het voorakkoord in zodanig moeilijke juridische termen hadden gegoten, dat ze nog nauwelijks herkenbaar waren. Er moest dus een meer begrijpbare versie op tafel komen, die bovendien enkele extra eisen bevatte, zoals de garanties op loon tot einde 2014.

De toeleveranciers krijgen ongeveer dezelfde cao. Volgende week zou die moeten getekend zijn. Intussen kunnen mensen die vroegtijdig willen vertrekken (1 juni), zich aanmelden. Met de bedienden van Ford Genk en die van de toeleveranciers moet nog een vergelijk worden gevonden vooraleer ook daar de cao kan getekend worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.