Nieuws Limburg Ford boekt sterkste resultaat in 10 jaar

Ford boekt sterkste resultaat in 10 jaar

Ford boekt sterkste resultaat in 10 jaar

Ford Motor Company (wereldwijd) heeft de jaarcijfers voor 2010 bekendgemaakt, met als uitschieter de explosief gestegen netto inkomsten. Ford sloot af op 6,6 miljard dollar, wat 3,8 miljard meer is dan in 2009. “Deze resultaten overtreffen onze verwachtingen,” zegt Alan Mulally, voorzitter en CEO van Ford. “We hebben versneld de overgang gemaakt van het zoeken naar basisoplossingen, naar het creëren van winstgevende groei voor het hele bedrijf.”

Ford presteerde vooral goed in Noord-Amerika (VS en Canada). Ook Brazilië en Azïe deden het prima. In Europa ging de autobouwer er echter qua marktaandeel op achteruit. In het vierde kwartaal van 2010 werd in Europa 51 miljoen dollar verlies geboekt, terwijl dat een jaar voordien nog een winst van 253 miljoen was.

Het spreekt voor zich dat Ford deze prestaties wil doortrekken in 2011. Er wordt globaal 9 miljard dollar geïnvesteerd, waarvan 2,9 in Europa. Onze markten mogen zich dit jaar verwachten aan een hertekende C-Max, een nieuwe Grand C-Max, een nieuwe Focus en de Ford Ranger (pick-up, zie foto).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.