Nieuws Limburg Ford boekt winst van 4,2 miljard in 2012

Ford boekt winst van 4,2 miljard in 2012

Ford boekt winst van 4,2 miljard in 2012

Autobouwer Ford heeft nu ook een overzicht van het hele boekjaar 2012 gepresenteerd. Het was financieel een ‘grand cru’-jaar voor Ford, aangezien de nettowinst afsloot op 4,2 miljard euro. Vooral in de VS presteerde Ford uitstekend, wat mede is te wijten aan de goede verkoop van de pick-up trucks (F-Serie).

Ford boekt winstKeerzijde van de medaille is dat de Europese tak van Ford een verlies boekte van zo’n 1,3 miljard euro. De verkoop daalde hier met 7,8 procent, tot het laagste peil in 19 jaar. Deze vaststelling is niet onbelangrijk met betrekking tot Ford Genk. De Europese directie vindt immers dat de beloofde werkzekerheid tot 2020 in de prullenmand kan gegooid worden omdat er een clausule in het contract staat dat bij ‘uitzonderlijke’ omstandigheden de afspraken komen te vervallen. Dat is de inzet van de rechtszaak die de vakbonden bij Ford Genk hebben ingeleid voor de rechtbank in Tongeren, aangezien de werknemers vinden dat die clausule juridisch waardeloos is.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.