Nieuws Limburg Ford Genk en Corda Campus blikvangers van Open Bedrijvendag

Ford Genk en Corda Campus blikvangers van Open Bedrijvendag

Ford Genk en Corda Campus blikvangers van Open Bedrijvendag

Zondag 1 oktober zijn er 33 Limburgse bedrijven en organisaties die hun deuren open zetten in het kader van de Voka Open Bedrijvendag. Zo kunt u – en wellicht voor het laatst – een bezoek brengen aan de gebouwen van Ford Genk, die op dit moment volop gesloopt worden. Maar er zijn ook andere bedrijven die aardig wat verrassingen in petto hebben. De Corda Campus bijvoorbeeld, waar in en naast de tientallen open bedrijven, ook heel wat animatie is voorzien.

De Open Bedrijvendag is zondag al aan zijn 27ste editie toe. Het centrale thema is dit jaar ‘Ondernemers ondernemen voor iedereen’, waarmee de organisatie de meerwaarde van bedrijven voor de samenleving wil onderstrepen. Niet alleen als scheppers van jobs en welvaart, maar ook in kleinere dingen zoals de sponsoring van de lokale voetbalclub.
Hasselt is bovendien één van de zogenaamde hotspots, waarbij onder meer het stedelijke zwembad, de Corda Campus, de tewerkstellingsafdeling Cellmade van de Hasseltse gevangenis en andere bedrijven via een uitgestippelde fietsroute te bezoeken zijn.

Maar dé grote publiekstrekker wordt ongetwijfeld de site van Ford Genk, waar de sloop van de oude gebouwen aan het Albertkanaal volop aan de gang is. Dat gebeurt door de gespecialiseerde firma’s Aclagro en Aertssen in opdracht van de Vlaamse Waterweg. Hier wordt op een jaar tijd met imposante machines zo’n 50.000 ton schroot en 170.000 ton puin geruimd. U kunt er voorts een kijkje nemen in de nog resterende lege fabriekshallen en ontdekken welke nieuwe bedrijven er hun intrek zullen nemen.

Machinebouw
Ook andere bedrijven hebben aardig wat verrassingen in petto. Zo kunt bij metaalverwerker JM Construct in Maaseik met eigen ogen vaststellen hoe het bedrijf van een klassiek plooi-, draai- en freesbedrijf is uitgegroeid tot een heuse machinebouwer. “We hebben pas 6 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw gebouw (het failliete ATM) en nieuwe machines. We hebben recent vanuit Italië nog een groot order binnengehaald voor machines voor de betonsector”, getuigt CEO Guy Schelfhout van JM Construct. Het bedrijf telt momenteel 34 werknemers, maar mikt tegen het einde van het jaar op 40. U kunt er ook virtueel leren lassen.

Andere deelnemende bedrijven bieden onder meer het volgende:
➜ Hoe een 3D-printer werkt kunt u leren bij Trideus in Ham.
➜ Hoe een windturbine gebouwd worden komt u te weten bij Limburg Win(d)t in Riemst.
➜ Je eigen t-shirt kunt u bedrukken bij Printcity in Hasselt.
➜ Hoe testen op uw bloed worden uitgevoerd wordt u getoond bij het Centrum voor Medische Analyse in Hasselt.
➜ Hoe slimme verkeerslichten werken wordt uit de doeken gedaan bij het Agentschap Wegen en Verkeer
➜ Bij Voka kan je op de Corda Campus in Hasselt kennismaken tien veelbelovende starters. Andere deelnemers van de Corda Campus kan je terugvinden op het bijgevoegde plannetje.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.