Nieuws Limburg Ford Genk overlegt met NedCar over ingenieurs

Ford Genk overlegt met NedCar over ingenieurs

Ford Genk overlegt met NedCar over ingenieurs

Autofabriek Ford Genk is mogelijk geïnteresseerd in een aantal ingenieurs die door de sluiting van NedCar in Born hun job dreigen te verliezen. Ford Genk begint binnenkort immers met de voorbereiding van de productie van de nieuwe Mondeo, die van start gaat in april volgend jaar. In functie van die lancering zoekt Ford Genk een aantal ingenieurs en, in een later stadium, ook arbeiders.

In verband met de overname van een aantal ingenieurs van NedCar is er tussen de beide bedrijven al overleg gepleegd. Naar verluidt zou in Genk echter geen plaats zijn voor arbeiders van NedCar.

De Japanse aandeelhouder van NedCar kondigde maandag aan dat de fabriek in Born eind dit jaar dicht gaat, tenzij een nieuwe investeerder wordt gevonden. Bij NedCar werken zo’n 1.500 mensen, waarvan 220 Belgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.