Nieuws Limburg Ford Genk start met voorbereiding nieuwe Mondeo

Ford Genk start met voorbereiding nieuwe Mondeo

Ford Genk start met voorbereiding nieuwe Mondeo

In voorbereiding van de productie van de nieuwe Ford Mondeo gaat de Genkse Ford-fabriek op zoek naar acht ingenieurs. In de loop van 2012-2013 en naarmate de productiestart van de drie nieuwe modellen nadert, wordt de organisatie verder uitgebreid. “Normaal gezien gaat het dan om enkele honderden mensen”, zegt woordvoerder Jo Declercq.

Nu het toekomstcontract bij Ford Genk is getekend tot 2020 en hiermee drie nieuwe modellen in de Limburgse fabriek zullen geproduceerd worden (Mondeo, S-Max en Galaxy), is de autobouwer gestart met de rekrutering van nieuwe mensen die de introductie moeten voorbereiden. Het gaat in eerste instantie om acht ingenieurs met leidinggevende capaciteiten, die van een tijdelijk contract als productiesupervisor kunnen doorgroeien naar een vaste betrekking.

“Deze mensen zijn de voorloper in een cyclus die op gang komt bij de introductie van ieder nieuw model,” legt woordvoerder Jo Declercq uit. “Als in 2012-2013 de nieuwe Mondeo, en nadien ook de nieuwe S-Max en Galaxy in productie gaan, worden er normaal gezien in functie van de noodwendigheden op dat moment, ook massaal nieuwe arbeiders aangeworven. Dat kan gaan om honderden tijdelijke arbeidsplaatsen, die naargelang de vraag van de markt, langer kunnen ingevuld blijven.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.