Nieuws Limburg Ford is terug in Limburg

Ford is terug in Limburg

Ford is terug in Limburg

Niet de autofabrikant Ford, maar de naam van de beroemde ontwenningskliniek uit de VS is neergestreken in Limburg. Het is Mike Janssen die het nieuwste bier van Brouwerij Wilderen de naam Betty Ford heeft gegeven. “Dat als eerbetoon aan de presidentsvrouw die een alcoholverslaving opbiechtte en aan de basis lag van de befaamde afkickcentrum”, aldus Mike Janssen.

Afgelopen weekend werd Betty Ford gelanceerd in het brouwerijcafé van Wilderen en in de BFV Bloesembar in Velm. “Het is een premium red ale van 5,2 %, vergelijkbaar met een pilsbier”, legt de Truiense brouwer Mike Janssen uit. “Mijn brouwmeester Roland Vanderlinden heeft zich geïnspireerd op een oud Iers recept van de Irish Red. De dieprode kleur is niet te danken aan zoetstoffen of fruitextracten, die zitten er niet in. Het is een gevolg van een speciaal geselecteerde donkere mout. De smaak van dit hoge gistingsbier is eerder bitter. We spelen in op de belangstelling voor red ales en rouges, maar dan met een lager alcoholpercentage.”

Eerbetoon

Janssen en zijn team kozen een opmerkelijke naam voor het bier: Betty Ford, naar de echtgenote van de Amerikaanse president Ford uit de jaren 70. Waarom? “Betty Ford was van Ierse afkomst, waar ook de roots van dit bier liggen. Wij vonden het een krachtige naam, en bovendien leuk gekozen.”

“En we volgen hiermee de huidige tendens van verantwoord omgaan met alcohol, zoals ook blijkt uit de slagzin van de Belgische Brouwers: ‘Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand’. Onze Betty Ford is een eerbetoon aan de vrouw die mensen opnieuw op het rechte pad hielp en op een verantwoorde manier met alcohol leerde omgaan.” Schol!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.