Ford kost mogelijk 45 jobs in wasserij Bewel

Door de sluiting van Ford Genk zal de beschermde werkplaats Bewel mogelijk zijn industriële wasserij in Diepenbeek ook moeten sluiten. Daardoor komen 45 banen op de helling te staan. Maar Bewel denkt die door de aanhoudende groei snel weer te kunnen aanvullen. Dat zegt directeur Patrick Nelissen van Bewel.

Voor Bewel is dat zoals bekend alvast het geval. “Onze industriële wasserij is voor 35% van de omzet afhankelijk van Ford Genk,” zegt Nelissen. “Daarmee zijn 25 werknemers gemoeid. De afgelopen jaren hebben we voor 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in de modernisering van de wasserij. De vraag is of deze zonder de opdracht voor Ford nog rendabel kan zijn. Dat zijn we nu aan het analyseren. Mochten we genoodzaakt zijn de wasserij te sluiten, dan zullen er bijkomend nog eens 20 werknemers hun job verliezen. Maar we maken ons sterk dat door de groei van onze activiteiten dat aantal jobs snel kunnen terugwinnen."

Voor de groei van Bewel mikt Nelissen op grote logistieke bedrijven die naar Limburg afzakken. “Zoals Stanley Black & Decker in Tessenderlo, zo kunnen we er nog een paar gebruiken". De medewerkers voeren er in enclaves taken uit zoals het aanbrengen van labels en verpakken.

Voorts kan Bewel ook nog mensen van Ford gebruiken als valide werknemers. “Ook voor hen hebben we nog een aantal functies openstaan,” voegt Nelissen er nog aan toe. Bewel telt in totaal 1.900 medewerkers.