Nieuws Limburg Ford lanceert nieuw voertuig: een fiets!

Ford lanceert nieuw voertuig: een fiets!

Ford lanceert nieuw voertuig: een fiets!

Autoconstructeur Ford pakte op de Frankfurt Motor Show uit met de lancering van een nieuw model. Niemand had verwacht dat er onder het witte laken… een fiets zou tevoorschijn komen. Het gaat meer bepaald om een elektronische fiets, waarbij sensortechnologie uit de Formule 1 wordt gecombineerd met vernieuwende fietsonderdelen. De nieuwe Ford kan met een volle batterij 85km overbruggen. “Met deze E-Bike bewijzen we dat we onze visie op design ook kunnen overzetten naar een fiets,” aldus Martin Smith, Executive Design Director bij Ford. “Daarmee bieden we een duurzame oplossing voor de mobiliteit. Als je weet dat de markt van elektrische fietsen razendsnel groeit, en vorig jaar goed was voor 30 miljoen verkochte exemplaren, is dit voor Ford interessante business.”

De nieuwe fiets is overigens niet gebonden aan geslachten. Het futuristische frame uit aluminium en carbon, dat 2,5 kg weegt, moet zowel mannen als vrouwen aanspreken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.