Nieuws Limburg Ford lost overcapaciteit op zonder sluiting fabriek

Ford lost overcapaciteit op zonder sluiting fabriek

Ford lost overcapaciteit op zonder sluiting fabriek

De Amerikaanse autobouwer Ford is op zoek naar oplossingen voor de overcapaciteit zonder fabrieken te moeten sluiten in Europa. Dat schrijft de gespecialiseerde website Automotive News, op basis van verklaringen van Ford-manager John Fleming (foto), die bevoegd is voor personeelszaken.

De uitlatingen van Fleming zijn een geruststelling voor Ford Genk. Eind vorige maand werd de Belgische fabriek in een analistenrapport nog beschouwd als overbodig. De lokale directie ontkende toen ook al dat de site gesloten zou worden.

In juli publiceerde Ford dramatische cijfers voor de Europese markt. Het bedrijf werkt aan structurele maatregelen, maar een fabriekssluiting zou geen deel uitmaken van de plannen.

“Er zijn vele manieren om de overcapaciteit aan te pakken, zonder een fabriek te moeten sluiten”, citeert Automotive News Fleming. Hij wees erop dat, hoewel de groep geld verliest in Europa, de industrie de volgende jaren wereldwijd blijft groeien. “Er wordt een verdubbeling verwacht tussen 2000 en 2020.”

Belga

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente