Nieuws Limburg Ford-mensen willen kans grijpen op jobbeurs

Ford-mensen willen kans grijpen op jobbeurs

Ford-mensen willen kans grijpen op jobbeurs

De jobbeurs die de VDAB vrijdag organiseerde in de hallen van Ford Genk, was een groot succes. Naast de 1.000 arbeiders die de infosessies kwamen volgen, bezochten er ook heel wat andere collega’s de standen van de bedrijven.

“We hebben een 50-tal bedrijven bereid gevonden om hier hun vacatures te presenteren aan de Ford-werknemers,” zegt Hilde Baerten van VDAB Limburg. “Het zijn jobs die vrijkomen in januari 2015, precies op het moment dat Ford Genk wordt gesloten. Er wordt vooral gezocht naar operatoren, technici en bedienden.” Bij de deelnemers aan de beurs zijn andere autoconstructeurs, zoals Audi Brussel, Volvo Gent, Porsche en VDL NedCar. Maar ook dienstenchequebedrijven, logistieke ondernemingen (Scania Parts, Nike, H.Essers), callcenters en grote productiebedrijven (Noliko, Aperam, Konings…).

sollicitatiegesprekEr was veel belangstelling van de Ford-werknemers. “Voor sommige stands stonden er lange rijen aan te schuiven,” weet Hilde Baerten. “De mensen beseffen heel goed dat het einde van Ford Genk nadert en dit een unieke kans is om nieuwe contacten te leggen.”

Maandag vindt de tweede dag van de jobbeurs plaats. Nadien wordt ook voor de werknemers van de toelevering een soortgelijk initiatief genomen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.